پیام‌های برگزیده از طرح‌های تحقیقاتی اخیر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

واحد ترجمان دانش پیام های برگزیده اعضای هیأت علمی و مجریان طرح‌های تحقیقاتی را از ابتدای سال ۹۸ اعلام نمود. این پیام‌ها جزء گویاترین و شفاف ترین پیام‌های مستخرج از نتایج طرح‌های تحقیقاتی است که توسط مجریان طرح‌ها طراحی شده اند.

دو داروی دسفوناک (برند ایرانی) و دسفرال (برند اورجینال) در بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور دارای اثربخشی و ایمنی مشابهی می باشند.

مجری اصلی: دکتر محمدرضا گلپایگانی

ترانگزامیک اسید تاثیری در کاهش بروز حفره خشک دندانی ندارد اما میزان درد بعد از جراحی را کاهش می دهد.

مجری اصلی: دکتر حسام الدین نظری

سفید کردن دندان بلافاصله قبل از شروع درمان ارتودنسی می تواند استحکام باند ارتودنسی را کاهش داده و باعث شکست درمان ارتودنسی شود.

مجری اصلی: دکتر محمد مسلم ایمانی

ضد عفونی کردن کانال ریشه دندان با لیزر در توان های بالا باعث آسیب به ریشه دندان می شود.

مجری اصلی: دکتر مصطفی گودینی

عصاره گیاه درمنه ی طلایی به دلیل دارا بودن اثرات ضدباکتریایی و ضدقارچی می‌تواند در ترمیم زخم‌های مزمن و سوختگی‌ها استفاده شود.

مجری اصلی:  دکتر مهدی مجرب

در بررسی انجام شده بین میزان اختلالات بیش فعالی و اوتیسم بیماران با سن تشخیص بیماری و سابقه ی خویشاوندی والدین بیمار ارتباط وجود دارد.

مجری اصلی:  دکتر هوشنگ امیریان

تزریق آمپول اریتروپویتین به روش زیر جلدی نسبت به تزریق داخل وریدی آن تاثیر بیشتری بر روی درمان کم خونی در بیماران همودیالیزی دارد.

مجری اصلی:  دکتر علیرضا عبدی

تمرین مقاومتی و ترکیبی باعث کاهش وزن و بهبود ترکیب بدنی افراد دارای اضافه وزن می شود.

مجری اصلی:  دکتر داریوش شیخ الاسلامی

داروی بی حسی سطحی بنزوکائین می تواند از سایر داروهای بی حسی سحطی موثر تر باشد و بهترین روش برای استعمال این دسته از داروها به صورت پچ (patch) است.

مجری اصلی:  دکتر روح الله شریفی

میزان اسید‌های چرب اشباع به ترتیب، در کره حیوانی، روغن کرمانشاهی و کره گیاهی بیشترین مقدار را دارد.

مجری اصلی:  دکتر یحیی پاسدار

ماموگرافی در مقایسه با سونوگرافی از دقت بهتری برای تعیین اندازه توده های بدخیم پستان برخوردار است.

مجری اصلی:  دکتر الهام شبیری

آماده سازی و پخت برنج با آب زیاد و دورریختن آب پخت، بیشترین تاثیر را در کاهش میزان آلودگی برنج دارد.

مجری اصلی:  دکتر یونس سهرابی

بخور اکالیپتوس می تواند از عفونت ریوی وابسته به تهویه مکانیکی در بیماران بخش مراقبت های ویژه پیشگیری کند.

مجری اصلی:  دکتر رسول کاویان نژاد

دندان ها با مسواک متوسط در مقایسه با مسواک نرم تمیزتر می شوند و از لحاظ سایش لثه، تفاوتی بین دو مسواک وجود ندارد.

مجری اصلی:  دکتر زهرا سهرابی

کم خونی مادرباردار میتواند منجر به پیامدهای نامطلوب برای مادر و جنین شود.

مجری اصلی:  دکتر شهاب رضائیان